Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Нов началник на Военна болница – Пловдив

[post-views]
Нов началник на Военна болница – Пловдив

AngelGoz (1)От 5 юли полковник д-р Ангел Гозманов е началник на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Пловдив, към Военномедицинска академия (ВМА) – София. Той бе назначен със заповед на министъра на отбраната от 2 юли т.г. и прие длъжността от полковник д-р Ангел Пеев. Новият началник бе представен пред личния състав на болницата от началника на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Полковник д-р Ангел Гозманов е роден в Пловдив. Завършил е медицина в родния си град и има специалности по „Вътрешни болести” и „Пневмология и фтизиатрия”. Преминал е през различни квалификации. Заемал е длъжностите лекар травматолог в медицински пункт и началник на бригаден медицински пункт. В МБАЛ – Пловдив, е бил лекар-ординатор, началник на общо терапевтично отделение, началник на отделение „Пневмология и фтизиатрия“ и началник на отделение по вътрешни болести. Преминал е през редица курсове за повишаване на квалификацията. Получавал е награди от министъра на отбраната и началника на отбраната за висок професионализъм и постижения в службата.

Досегашният началник на Военната болница в Пловдив полковник д-р Ангел Пеев преминава в резерва, след като е спечелил конкурс за управител на Многопрофилната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация  „ВИТА” ЕООД – Велинград (бившия Военен санаториум), длъжност, която е за гражданско лице. Роден е на 30 август 1963 г. и завършва медицина през 1989 г. През 2000 г. придобива специалност „Авиационна медицина”, а през 2005 г. – специалност „Организация и тактика на медицинската служба”. През 2003 г. изкарва във ВМА – София курс по здравен мениджмънт. Бил е началник на медицински пункт в авиационна база „Чешнегирово”, началник на медицинска служба в свързочен батальон, началник на медицинско отделение в Командване „Тактическа авиация”, помощник-началник авиолекар в ГлЩ на ВВС и главен експерт в медицинския отдел в дирекция „Логистика” на Щаба по отбраната. От 3 януари 2012 г. до 5 юли т.г. бе началник на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) – Пловдив, към Военномедицинска академия (ВМА) – София. Владее английски език и френски. Член е на сдружението по Авиационна, морска и космическа медицина и на Европейската асоциация по Авиационна медицина.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани