Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия има нов военен министър

[post-views]
Германия има нов военен министър

anegret germania min otbrana

Лидерът на германските християндемократи Анегрет Крамп-Каренбауер официално стана министър на отбраната. Тя пое  поста след оставката на предшественичката й Урсула фон дер Лайен бе избрана за председател на ЕК.

Звездата на Анегрет Крамп-Каренбауер изгря миналата година, след като беше избрана за лидер на Християндеморкатическия съюз. Решението именно тя да оглави военното министерство дойде като изненада за повечето политици в Берлин, коментира телевизия „Евронюз“. Медията посочва, че сред най-спряганите имена за поста на военен министър беше това на настоящия здравен министър Йенс Шпан, който миналата година беше сред кандидатите за лидерското място в Християндемократическия съюз. То беше овакантено след изненадващото решение на канцлера Ангела Меркел да се оттегли от лидерския пост и от политиката като цяло, след изтичането на мандата й.

Междувременно германската информационна агенция ДПА съобщи, че не се очакват други рокади в германското правителство. Някои медии коментират избора на Анегрет Крамп-Каренбауер за военен министър, като подарък за Ангела Меркел, защото церемонията по стъпването й в длъжност съвпада с рождения ден на германския канцлер.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани