Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Венецуела отново на тъмно: Поредното спиране на тока предизвика хаос в Каракас

[post-views]
Венецуела отново на тъмно: Поредното спиране на тока предизвика хаос в Каракас

venecuela-tok-sveshtiВенецуела се възстановява от шока след поредната авария на електропреносната мрежа. Това е петото спиране на тока в страната от началото на годината. 18 от общо 23 щата останаха на тъмно в понеделник вечерта, сериозно засегната беше и столицата Каракас.

Основната причина за аварията е проведена отвън „електромагнитна атака“ срещу основната електроцентрала във Венецуела, заяви министърът на информацията Хорхе Родригес и подчерта, че всички служби за мобилизирани за възстановяване на електрозахранването в национален мащаб. Мнозинството венецуелци обаче продължават да настояват, че причината е лошото управление на държавните съоръжения.

Спирането на тока предизвика срив на комуникационните системи и достъпа до интернет на 94% от потребителите. Имаше проблеми с достъпа до питейна вода. Банковите транзакции бяха парализирани, а метрото в Каракас остана блокирано в продължение на часове.

Припомняме, че подобна авария през март остави цяла Венецуела без ток в продължение на седмица. Аварията предизвика продоволствена криза и стана причина за поредица бунтове.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани