Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Борис Джонсън обеща нова златна ера във Великобритания

[post-views]
Борис Джонсън обеща нова златна ера във Великобритания

UK-Boris Jon

Новият британски премиер Борис Джонсън обеща да даде началото на нова златна ера. В първата си реч пред Камарата на общините Джонсън заяви, че приоритет на правителството ще е да завърши процеса по излизането на Обединеното кралство от ЕС, като предоговори условията с Брюксел.

Пред парламента Борис Джонсън заяви, че екипът му има необходимата енергия и идеи, с които да се предоговори споразумението с ЕС за гладък Брекзит. Това е условие за постигането на споразумение за свободна търговия между двете страни. Подновяването на преговорите с Брюксел до скоро беше малко вероятно, но новият председател на ЕК Урсула фон дер Лаейн заяви, че е готова на компромис.

Изяснявайки стратегията си за Брекзит, Джонсън посочи, че съществуват редица компромисни варианти за това, как да се реши въпросаът за бъдещата граница между Република Ирландия и Северна Ирландия. Брюксел е категоричен, че тя трябва да остане отворена.

Джонсън увери гражданите на ЕС, които живеят във Великобритания, че правителството му ще гарантира правата им да останат, независимо от твърд или гладък Брекзит.

Британският премиер заяви, че екипът му работи за всеки един възможен сценарий.

Основните коментари на острова са, че Джонсън е твърдо решен да приключи сагата около Брекзит. Акцентът се поставя върху членовете на кабинета, в който влизат предимно твърди привърженици на развод, като Доминик Рааб и Саджид Джавид. Те оглавиха ключовите министерства на финансите и външните работи. Остава въпросът до колко залагайки на твърди привърженици на развода, Джонсън ще обедини партията си, която остава твърде разединена по темата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани