Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Имоти за над 10 млн. лв. продават военните

[post-views]
Това лято хотел „Рибарица“ на МО няма да се ползва за почивка

ministerstvo na otbranata moАрмейското ведомство сложи на тезгяха нова порция терени, които не се използват от войската и се водят „с отпаднала необходимост“. Този път Министерството на отбраната изкара на пазара за имоти 17 терена със сгради, складове, казарми и т. н. за над 10 млн. лв.
Имотите са обявени на търг с тайно наддаване и са в районите на Кресна, Пловдив, Пазарджик, Шумен, Варна и Ловеч. Най-скъпо се продава поземлен имот в пазарджишкото село Черногорово, който ще стартира на търга с цена над 2,5 млн. лв. Той е и най-голям – 1054,5 дка с 1 сграда от 36 кв.м. Друг имот, който се предлага, е във Варна, местността „Кара тепе“, 84 дка. Но тъй като е до морето, наддаването за него ще започне от 1 953 150 лв. От близо 2 млн. лв. ще започне и наддаването за имот от 1142 дка с 5 сгради със застроена площ 2249 кв. м. в с. Слатина, местност „Кремъка“, община Ловеч.
Сега излишните терени, които не се ползват от армията, са над 800. Те са държавна собственост и по закон се продават само на търг с наддаване.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани