Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бедствие в Индия – повече от 140 души загинаха при наводнения

[post-views]
Бедствие в Индия – повече от 140 души загинаха при наводнения

navodnenie-ItalyТежко бедствие засегна и Индия. Сезонните бури предизвикаха невиждани наводнения в южните и западните части на страната. Загинаха повече от 140 души, а стотици хиляди бяха евакуирани. Очаква се числата да се покачат, предупредиха местните власти.

Спасителните екипи правят всичко по силите си, за да спасят възможно най-много хора, но тежките условия ги поставят в надпревара с времето. Очакваните нови мощни бури правят задачата още по-трудна и поставят в опасност дори живота на спасителите.

Аджет Патанкуди – спасител:

„Вече минаха 5 или 6 дни. Всички са в капан – и хората, и животните. Населението има много сериозни проблеми. Водата приижда отвсякъде и заля всички къщи.“

Най-голям е броят на загиналите в щата Керала. Тежко засегнати са още Махарастра и Карнатака, където сериозно пострада град Хампи – паметник на културното наследство. Вече 2 седмици местните власти не могат да възстановят железопътния транспорт. Спирането на влаковете остави стотици хиляди хора блокирани във временните лагери. От началото на годината жертвите на наводнения са близо 450, твърдят от опозицията в Ню Делхи, и това е статистика само за 6 щата.

Най-ново

Единична публикация

Избрани