Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Поляци танцуват в Пловдив срещу екозамърсяването

[post-views]
Поляци танцуват в Пловдив срещу екозамърсяването

водещТова са „Втора природа“ на Агата Синиарска и Каролина Гживнович и „Добре дошли“ на независимата артистка Аурора Лубос. Съвременни танцови продукции, докосващи важни за съвремието ни теми – колективното човешко безразличие към унищожаването на природата, последиците от Холокоста и мъчителната реалност на имигрантската криза. 
Двете продукции ще излязат на сцената в заключителния уикенд на фестивала, който тази година ще продължи цял месец с подкрепата на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата. 
Полските хореографки Агата Синиарска и Каролина Гживнович изследват природата, нейните пречистващи сили, символи и опасности, за да представят радикален и съвременен прочит на травмата на Холокоста. Техният спектакъл се опира върху биографията на прочутата полска танцьорка от еврейски произход Пола Ниренска (1910 – 1992).
„Втора природа“ се играе от 17 ч. в „Склад“, а „Добре дошли“ – от 20 ч. в Дома на културата „Борис Христов“, Пловдив. Билети за всички представления от One Dance Week се продават онлайн в EpayGo, както и на касите на Easypay в цялата страна.

Най-ново

Единична публикация

Избрани