Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ураганът Дориан приближава – обявиха извънредно положение в Джорджия и Флорида

[post-views]
Над милион потребители останаха на тъмно във Флорида заради урагана Иън

uraganИзвънредно положение обявиха американските власти в щата Джорджия заради приближаващия ураган Дориан. Подобни мерки са в сила и за щата Флорида. Очаква се стихията да удари с цялата си сила общо 12 окръга.

За момента ураганът се движи относително бавно по пътя си през океана, но подобни явления обикновено се засилват, преминавайки през райони с по-топла вода, каквото е крайбрежието на Флорида. След като се разви от тропическа буря до ураган 2-ра категория, до няколко часа Дориан ще достигне 3-та степен, съобщиха от Центъра за наблюдение на ураганите в Маями.

Според учените стихията ще увеличи мощта си до „изключително опасна“ в неделя или понеделник, когато се предполага, че ще удари в района между Флорида и южните части на Джорджия. Очакванията са, че поривите на вятъра ще надхвърлят скорост от 130 км/ч. В двата щата върви активна подготовка за евакуация, а населението се запасява с храни и продукти от първа необходимост.

От съображения за сигурност са отменени десетки полети. Заради Дориан президентът Доналд Тръмп отмени посещението си в Полша. За Варшава вместо него заминава вицепрезидентът Майк Пенс.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани