Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Корветата „Бодри”: 30 г. под български флаг

[post-views]
Корветата „Бодри”:  30 г. под български флаг

DSC_2090-minС тържествен ритуал в Пункт за базиране Варна беше чествана 30-годишнината от вдигането на военноморския флаг на България на корвета „Бодри” с командир капитан III ранг Николай Цонев от състава на Първи дивизион патрулни кораби, съобщиха от ВМС.
Гости на тържеството бяха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов (командвал корвета „Бодри” от 1995 до 1996 г.), заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусински, военнослужещи от запаса и в строя, служили на корветата. На пирса застанаха и бившите командири на „Бодри” през годините.
За годишнината пристигнаха и гости от с. Сушица, община Стражица – група членове на „Клуб Първи дивизион патрулни кораби” от селото, водени от г-жа Димитранка Калева, кмет на родното място на флотския герой старшина I степен Димитър Атанасов Димитров. Те поднесоха цветя на паметника и се преклониха пред паметта на своя съгражданин. Бяха наградени военнослужещи от екипажа на кораба, отличили се през годината.      

Най-ново

Единична публикация

Избрани