Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Щафетен маратон с лого “Ние сме НАТО”

[post-views]
Щафетен маратон с лого “Ние сме НАТО”

we are natoЗаповядайте на щафетен маратон, посветен на празника за Съединението, 15 години от членството ни в НАТО и 140 години от създаването на Българска дипломатическа служба! 
Отбори на Българската армия ще се включат в щафетния маратон, съобщиха от МО. Стартът на проявата ще бъде даден в 9,00 ч пред Националния стадион „Васил Левски” на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Гурко”. Организатори на щафетния маратон са младежкият спортен клуб „София–Европа” и Българската асоциация „Спорт за всички”. През тази година МО съвместно със Сдружението на жените военнослужещи ще се включи като партньор.
В София в маратона ще участват три отбора – на Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Силите за специални операции, три смесени отбора на Децата на БА и два отбора на елитните спортисти на България и на БА – жени и мъже. Състезателите ще носят екипи с логото на кампанията „Ние сме НАТО”. Сред тях в отборите на елитните спортисти ще бъдат Владимир Илиев – сребърен медалист от световното първенство по биатлон в Йостершунд през 2019 г., Станимир Беломъжев – трикратен европейски шампион и световен шампион по ски ориентиране, капитан II ранг Тодор Димитров – вторият българин, завършил успешно най-дългото състезание в света „Шри Чинмой Себенадминаване 3100 мили”, Антония Григорова – първата жена в България, преминала скоростно най-дългия маршрут от връх Ком до нос Емине.   

Най-ново

Единична публикация

Избрани