Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна Корея с желание да поднови преговорите със САЩ

[post-views]
Северна Корея е пратила тийнейджъри за 12 години в трудов лагер заради южнокорейски филми и музика, показва видеозапис

NORTH KOREA SEVERNA KOREAСеверна Корея е изстреляла две „неидентифицирани“ ракети тази сутрин, съобщи представител на Южна Корея. Новината за пуска дойде няколко часа, след като Пхенян  обяви, че има желание да поднови преговорите си със САЩ за ядрената си програма.

Това е осмият ракетен тест от последната среща на президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун, която се проведе този юни на демилитаризираната зона, разделяща двете корейски държави. Срещата трябваше да даде нов старт на преговорите за ядреното разоръжаване на Корейския полуостров след провала на последния кръг от преговори през февруари между двамата лидери, припомня Би Си Си.

Освен, че диалогът не беше възобновен Северна Корея поднови изпитанията с нов клас балистични ракети, независимо, че това е в нарушение на действащите резолюции на Съвета за сигурност на ООН.

След серията провали никой не се ангажира с прогноза доколко желанието на Северна Корея да поднови прегорите за ядрена си програма ще се материализират. Според Пхенян, обаче, САЩ са сменили подхода си по въпроса за ядреното разоръжаване на Корейския полуостров.

Припомням, че основната причина за застоя на преговорите е липсата на желание за компромис, заради твърдата позиция на Вашингтон. Според нея единственият вариант за отмяна на санкциите срещу Пхенян е режимът да предаде ядрените си оръжия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани