Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

МВР отчита повече мигранти на границата с Гърция

[post-views]
МВР отчита повече мигранти на границата с Гърция

migrantiМВР отчита увеличение на опитите за влизане на мигранти от Гърция у нас. Заради това по границата с южната ни съседка има изпратени допълнителни екипи на полицията и жандармерията, каза вчера вътрешният министър Младен Маринов.
„Следим процесите в Турция. Виждате какво се случва. За съжаление тези процеси не зависят само от нашето желание. Те са по-глобални и естествено, когато има раздвижване и някакви притеснения, ние сме длъжни да вземем мерки. Наистина българско-турската граница се охранява добре. Има изградени съответни съоръжения, но имаме проблем със сухоземната граница с Гърция. Поради тази причина сме дислоцирали допълнително командировани сили, така че да можем да пазим сигурността на границата. Отчитаме ръст в опитите да бъде премината нелегално тази граница. Имаме добро взаимодействие с гръцките власти”, каза Младен Маринов. Според него в момента не се налага използването на армията при охраната на границата ни.
Статистиката на МВР показва, че през юли са задържани общо 298 мигранти. Броят им е с 81,7% повече в сравнение с предходния месец, когато са били заловени 164 чужденци. През периода януари–юли 2019 г. са задържани общо 1256 граждани на трети страни. За същия период през 2018 г. арестуваните са били 995 човека. От спипаните през юли най-много са гражданите на Афганистан –175. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани