Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Пари Сен Жермен – Ливърпул   2 : 1

PSGПари Сен Жермен надделя с 3:0 над гостуващия Реал Мадрид в среща от първия кръг в група „А“ на Шампионската лига по футбол. Въпреки проблемите в атака заради отсъствието на контузените Килиан Мбапе и Единсон Кавани и на наказания Неймар, французите стигнаха до категоричен успех. Испанският гранд също имаше кадрови затруднения заради контузиите на Марсело и на носителя на Златната топка Лука Модрич, както и наказанието на капитана Серхио Рамос. След равностойно начало ПСЖ откри в 14-ата минута, когато бившият играч на мадридчани Ди Мария вкара от ъгъла на вратарското поле в своя мач номер 100 в Шампионската лига след асистенция от ляво на Хуан Бернат. След малко повече от половин час Ди Мария удвои с прецизен изстрел от 20 метра. В последствие голове на Гарет Бейл и на Карим Бензема от гостите бяха отменени, а в самия край Тома Мюние при контраатака оформи класическия успех, след като получи пас от Бернат и от десетина метра вкара за 3:0.

В група „В“ фаворитът Байерн Мюнхен също спечели с 3:0 срещу гостуващия Цървена звезда. Баварците имаха сериозно превъзходство, но направиха доста пропуски. Кингсли Коман откри в 34-ата минута с глава след центриране на Иван Перишич от ляво. След почивката Перишич удари греда, а едва н 80-ата минута Роберт Левандовски вкара за 2:0, след като се възползва от лошо изчистена топка от защитниците на сърбите и отблизо я прати в мрежата. В добавеното време Томас Мюлер реализира с удар от въздуха от десетина метра след заучено изпълнение на фаул на Тиаго Алкантара.

Английският шампион Манчестър Сити надделя с 3:0 при гостуването си на Шахтьор Донецк в група „С“. Рияд Марез откри резултата в средата на първото полувреме с добавка отблизо, след като удар на Илкай Гюндоган от границата на пеналта се отби от страничната греда. В 38-ата минута Гюндоган удвои с удар от десетина метра след извеждащо подаване на Марез. Сити продължи да доминира и малко след почивката Рахийм Стърлинг удари греда. Четвърт час преди края Габриел Жезус оформи успеха, след като беше изведен сам срещу вратаря от Кевин Де Бройне.

В другата среща от групата Динамо Загреб разгроми дебютанта в Шампионската лига Аталанта с 4:0 като домакин. Марин Леовац откри в десетата минута, след като засече отблизо подаване на Петър Стоянович от дясно. В последствие Мислав Оршич реализира хеттрик за убедителната победа на хърватите. Оршич удвои след малко повече от половин час с удар от дъгата пред пеналта, а две минути преди почивката отново той вкара за 3:0 с глава отблизо. Нападателят оформи успеха с третия си гол в средата на второто полувреме, когато беше изведен с дълъг пас от Кевин Теофил-Катерин в ляво в наказателното поле и хладнокръвно преодоля Пиерлуиджи Голини.

В група „D“ Ювентус пропиля аванс от 2:0 и завърши 2:2 при гостуването си на Атлетико Мадрид. Испанците бяха по-активни през първото полувреме, но в 48-ата минута Хуан Куадрадо откри с хубав диагонален удар от десния ъгъл на наказателното поле след пас на Гонсало Игуаин. Блес Матюиди удвои в 65-ата минута с глава отблизо след центриране от ляво на Алекс Сандро, но Атлетико не се предаде. В 70-ата минута Стефан Савич намали с глава отблизо, а в самия край на редовното време Ектор Ерера изравни също с глава след подаване от корнер от ляво на Киърън Трипиър.

В другата среща от групата Локомотив Москва изненада Байер Леверкузен с 2:1 в Германия. Гжегош Криховяк завърши контраатака в 16-ата минута и даде аванс на руснаците, но Бенедикт Хьоведес отклони в собствената си врата удар на Чарлс Арангис и домакините изравниха девет минути по-късно. Осем минути преди почивката Дмитрий Баринов се възползва от груба грешка на вратаря Лукаш Храдецки, който изчисти лошо една върната към него топка, и от около 30 метра вкара в опразнената врата за 2:1 за Локомотив. След почивката германците имаха предимство, но Кай Хавертц и Кевин Фоланд направиха пропуски.

Най-ново

Единична публикация

Избрани