Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Размирици в Хонг Конг: Полицаи стреляха с бойни патрони по време на протест

[post-views]
Насилие в Хонг Конг: Маскирани щурмуваха жп гара

hong-kongС масови протести Хонг Конг посрещна 70-тата годишнина от идването на комунизма в Китай. Независимо от забраната за провеждането на демонстрации десетки хиляди хора излязоха по улиците,  стигна се и до сблъсъци с полицията.

Една държава, с две лица. В Хонг Конг 70-тата годишна от създаването на Китайската народна република отново разпали анти-китайските настроения в бившата британска колония.

Забрана за превеждането на демонстрации не попречи на хиляди хора да излязат на протест. До сблъсъците се стигна, след като протестиращите се опитаха да блокират правителствения комплекс. Служителите на реда отговориха със сълзотворен газ, водни оръдия и гумени куршуми. Полицаите дори са произвели предупредителни изстрели във въздуха бойни патрони, признаха властите.

Най-малко 31 души са пострадали при сблъсъците, като едно момче е прието в болница в критично състояние с огнестрелна рана в областта на гърдите.

От месеци Хонг Конг в обхванат от анти-правителствени демонстрации. Повод за протестите даде гласувания закон от правителството, който разрешава екстрадирането на хора от острова в Китай. Независимо, че властите се отказаха от мярката, протестите продължават.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани