Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първа жертва на протестите в Еквадор: Отмениха учебните часове заради демонстрациите

[post-views]
Първа жертва на протестите в Еквадор: Отмениха учебните часове заради демонстрациите

Ekvador-stachkiПърва жертва взе кризата в Еквадор. Мъж на 35 години е блъснат в южната част на страната по време на протестите срещу скока в цените на горивата. Извършителят се е опитал да избяга от местопрестъплението, но в крайна сметка е задържан от демонстрантите, които блокирали пътя.

За съжаление именно блокадата на основните пътни артерии се оказала фатална, тъй като заради нея екипът на спешна помощ не успял да стигне навреме до жертвата.

Припомняме, че от миналата седмица Еквадор е парализиран заради протести и дори беше обявено извънредно положение. Причина за масовото недоволството стана спирането на субсидиите и двойното поскъпване на горивата. В демонстрациите се включиха и лидерите на местните индиански племена, които дадоха началото на поход към столицата Кито.

Президентът Ленин Морено, който по-рано наложи полицейски час в страната, излезе с предложение за мирен диалог. Думите му обаче  не бяха достатъчни, за да успокоят духовете. Протестите продължават, а в Кито демонстрантите строят нови барикади. Това принуди местните власти да отменят учебните часове, заради невъзможност на учениците да стигнат до класните стаи.

Най-ново

Единична публикация

Избрани