Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Откраднат камион се вряза в 8 коли в Германия – българин пострада

[post-views]
Откраднат камион се вряза в 8 коли в Германия – българин пострада

germania-police

Български гражданин е ранен при инцидента в германския град Лимбург, при който мъж с откраднат камион се вряза в 8 автомобила, спрели на светофар. Това съобщиха от Министерството на външните работи. По данни на германската полиция сънародникът ни е получил леки наранявания и след като му е оказана медицинска помощ е освободен от медицинско наблюдение.

Мотивите за катастрофата се изясняват. Германските власти разглеждат като акт на тероризъм инцидента с премазаните от камион коли в град Лимбург. Девет души пострадаха включително и предполагаемият нападател, който остава в ареста.

Задържаният е  32-годишен сириец, който живее в Германия от 2015 г. и е имал богато терористично минало.

Според информацията, той измъкнал от кабината шофьора на камиона и без да каже и дума, седнал зад волана. После се врязал в чакащите на кръстовището автомобили и премазал 8 от тях.

Германия се намира в повишена тревога от опасност за терористични атаки след серията от джихадистки нападения през последните няколко години.

Най-смъртоносното от тях беше през 2016 г., когато мъж се вряза с камион в един от най-сторите коледни базари в Берлин. При атаката загинаха 12 души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани