Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

146 офицери и 160 цивилни получиха дипломи от Военна академия

[post-views]
146 офицери и 160 цивилни получиха дипломи  от Военна академия

DSC02921Президентът Радев: Модернизацията на БА е всеобхватен процес на трансформация
Президентът на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев връчи дипломите на първенците по успех на випуск „Княз Александър I“ – II смяна на Военна академия „Г. С. Раковски”. Дипломи получиха 146 офицери и 160 цивилни студенти и слушатели, обучавали се в различните магистърски програми от професионално направление „Военно дело” на факултет „Командно-щабен” и „Национална сигурност” на факултет „Национална сигурност и отбрана“.
По заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов първенецът офицер на випуск „Княз Александър I“ – II смяна на Военна академия „Г. С. Раковски”, капитан Андрей Василев получи звание майор и бе назначен на длъжност старши експерт в поделение „Логистика” на военно формирование 34750 – Карлово. Първенецът на випуска студент Цветомир Цветков бе награден с юбилеен знак на ВА, грамота за отличен успех и парична награда.
„Убеден съм, че напълно осъзнавате огромните предизвикателства по пътя пред вас, и то в динамиката на геополитическите процеси и комплексните заплахи за сигурността. В тази обстановка отстояването на националните и съюзническите ни интереси е все по-трудна и отговорна задача. Вие трябва да покажете, че модернизацията на БА не е еднократен акт по придобиване на техника, а тя е сложен и всеобхватен процес на трансформация”, заяви в обръщението си към випускниците президентът Радев.
„Дипломата от Военна академия е знак за качество, знак за знание и умение. Дипломата е врата както към военната йерархия, така им към официалната власт. Някои от вас ще станат генерали, други – министри, кметове, част от централната администрация. Вие ще сте нашите представители в НАТО, ЕС и навсякъде по света, затова помнете, че авторитетът на Военна академия зависи и от успеха на вашата професионална реализация”, каза в поздравителното си слово генерал-майор Груди Ангелов, началник на ВА.
На тържествената церемония присъстваха началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, народни представители от 44-тото Народно събрание, министри и заместник-министри, генерали, адмирали и офицери, военни аташета, акредитирани в България, ректори на висши училища, преподаватели и випускници.
 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Единична публикация

Избрани