Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп заменя Ню Йорк с Флорида: Първото семейство сменя местожителството си

[post-views]
Тръмп заменя Ню Йорк с Флорида: Първото семейство сменя местожителството си

melania-donald-tramp-1234Американският президент Доналд Тръмп сменя постоянното си местожителство от Ню Йорк в Палм Бийч, Флорида. Така семейството му мести дома си от Тръмп Тауър в резиденцията Мар-а-Лаго. Държавният глава твърди, че в родния му град се отнасяли много зле с него и близките му.

В серия от публикации в социалните мрежи Тръмп потвърди, че семейството му се изнася от Ню Йорк след като въпреки милионите долари, които внася в градската хазна, управата и на мегаполиса, и на едноименния щат се отнасяла зле с него. Малцина са били третирани по-лошо, допълни президентът.

Според местните медии Тръмп, който е местен нюйоркчанин, и съпругата му Мелания, подали индивидуални декларации за промяна на местожителството още през септември. Цитират се и служители на Белия дом, които не коментират мотивите на президентската двойка, но намекват, че става дума за данъчни цели.

Припомняме, че Доналд Тръмп многократно е имал проблеми и с гражданите, и с управниците на Голямата ябълка. По настоящия казус, от кметството на Ню Йорк заявиха, че президентът е взел правилно решение. Губернаторът Андрю Куомо стигна и по-далеч, заявявайки, че това е истинско отърваване, тъй като Тръмп така или иначе не плащал данъци в щата.

Най-ново

Единична публикация

Избрани