Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Черна статистика: Над 100 са жертвите на протестите в Иран

[post-views]
Иран показа новата си подводница

Iran-flagНад 100 души са загинали от началото на протестите в Иран. Това твърди международната правозащитна организация „Амнести интернешънъл“. Според организацията броят на жертвите може да е много по-голям, но това няма как да стане известно, заради наложеното от режима информационно затъмнение в страна.

Няколко дни след един от най-мащабните протести в Иран, провокирани от повишаването на цените на горивата в страната, все още няма официална информация за броя на задържаните, пострадалите или ранените при демонстрациите.

Чрез мисията си в ООН режимът в Техеран побърза да отхвърли данните на Международната правозащитна организация „Амнести интернешънъл“, като „безпочвени и измислени“.

От организацията се защитиха, като посочиха, че данни са събрани от интервюта със журналисти и правозащитните, като е сравнила получената от тях информация.

От разказите на хората става ясно, че иранските сили за сигурност са използвали груба сила среща демонстранти, като освен  гумени куршуми са използвали и бойни.

Какво точно се случва в Иран никой не може да каже, след като режимът спря достъпа до интернет и единствената информация идва от държавните медии и официални представили на правителството.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани