Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Смъртоносни бури във Франция: Лошото време взе пет жертви в южните части на страната

[post-views]
Жълт код за дъжд в 17 области

poroj_vreme

Най-малко петима души загинаха вследствие на поройните дъждове в Южна Франция. Най-тежко е положението в департамента Вар, където на някои места за часове се изляха около 200 литра на квадратен метър. На много места властите обявиха най-високия червен код за тревога.

Поройните дъждове превърнаха улиците на средиземноморските курорти в Южна Франция в реки. Заради лошото време влаковете в района са спрени, а повечето масови мероприятия отменени.

Само в департамента Вар за справяне с последиците от наводненията бяха мобилизирани повече от 600 пожарникари и 300 полицаи. Критична е ситуацията и в съседния район Алп-Маритим, където също беше обявено бедствено положение.

Властите се опасяват, че броят на жертвите може да се увеличи. Припомням, че през уикенда загинаха трима спасители, след като хеликоптерът им се разби край град Марсили.

За по-малко от месец Южна Франция за втори път става жертва на лошото време. Точно преди седмица френската Ривиера отново попадна в епицентъра на проливните дъждове, които освен наводнения причиниха смъртта и на шестима души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани