Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трагедия в американската база „Пърл Харбър“ – моряк простреля трима цивилни и се самоуби

[post-views]
Трагедия в американската база „Пърл Харбър“ – моряк простреля трима цивилни и се самоуби

zumwalt-usa-korabМоряк от американския флот простреля смъртоносно двама цивилни, след което сам отне живота си във военноморската база „Пърл Харбър“. Трети цивилен е ранен и е настанен в болница в хавайската столица Хонолулу.

Екшънът се е разиграл на територията на съвместната американска база „Пърл Харбър – Хикам“ на хавайския остров Оаху, която има военноморски и военновъздушен елемент. Заради инцидента в района беше обявено извънредно положение, което остана в сила 2 часа.

И тримата простреляни цивилни са служители на американското Министерство на отбраната. Раненият е в стабилно състояние и без опасност за живота. Самоличността на жертвите все още не е официално потвърдена.

Разследването изяснява мотивите на извършителя, както и дали става дума за целенасочена или безразборна стрелба. Убиецът е идентифициран като действащ военнослужещ от състава на американската подводница „Колумбия”, съобщи командирът на базата контраадмирал Роб Чадуик.

Трагедията се случи само 3 дни преди годишнината от японските атаки срещу „Пърл Харбър“, които отнемат живота на повече от 2 300 американски войници и вкарват САЩ във Втората световна война.

Най-ново

Единична публикация

Избрани