Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще награди структурите, участвали в кампанията „Бъди войник“

[post-views]
През тази година информационната кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“ ще обхване 29 града в страната

plakat-kampaniaМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев ще наградят утре, 17 декември, структурите, участвали в националната информационна кампания „Бъди войник“. Тържествената церемония ще се състои от 11.00 ч. в Централния военен клуб.

Кампанията „Бъди войник“ започна на 7 февруари в Стара Загора, а последното за годината събитие се състоя на 27 ноември във Велико Търново. В рамките на няколко месеца в общо 31 града бяха организирани информационни борси, статични и динамични покази на въоръжение, оборудване и техника. Събитията завършваха с концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, в който участваха и местни състави и изпълнители.

Основната цел на кампанията бе да бъдат привлечени кандидати за военна служба като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили. Инициативата целеше също така да постави армията във фокуса на общественото внимание и да спомогне за патриотичното възпитание на младите българи.

Резултатите от кампанията „Бъди войник“ до момента показват, че интересът към военната служба нараства. След проведени конкурси през първите 9 месеца на 2019 г. са приети 602-а войника, което е почти два пъти повече в сравнение със същия период на 2018 г. Средната възраст на кандидатите, подали документи, е 25 години.

Реализацията и успешното преминаване на събитията от кампанията „Бъди войник“ станаха възможни благодарение на усилията, отговорното отношение и професионализма на военнослужещите и цивилните служители от различните структури на Министерството на отбраната и десетки формирования от състава на Българската армия.

Уважаеми колеги, ако желаете да отразите събитието, заповядайте на 17 декември в 10.45 ч. в Централния военен клуб.

Най-ново

Единична публикация

Избрани