Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Херцозите на Съсекс ще се издържат самостоятелно – Хари и Меган излизат от светлината на прожекторите

[post-views]
Херцозите на Съсекс ще се издържат самостоятелно – Хари и Меган излизат от светлината на прожекторите

171127153203-harry-meghan-markle-780x439Британската кралица Елизабет II и цялото кралско семейство са разстроени от решението на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл да излязат от светлината на прожекторите, предават медиите на Острова. По-рано херцозите на Съсекс изразиха намерение да се откажат от привилегиите си като високопоставени членове на кралския двор, да работят и да водят независим живот.

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл се отказват от финансовите си привилегии като херцози на Съсекс и смятат да се издържат самостоятелно. Те планират да живеят паралелно във Великобритания и Северна Америка, като в същото време продължат да изпълняват дълга си към Кралицата, Британската общност и организациите, които председателстват. Двамата дълго са обмисляли решението, а целта е синът им Арчи да получи най-доброто и от двата свята.

Изявлението на херцозите от Съсекс не е съгласувано с никого и нарушава протокола, заявиха от Бъкингамския дворец и допълниха, че кралица Елизабет II е дълбоко наскърбена, а принц Чарлс и големият му син – принц Уилям, бащата и братът на Хари, са много ядосани. Стъпката на младото семейство сериозно ще промени лицето на британската монархия  и ще създаде проблеми, чието решение ще се търси дълго време, коментират експерти в Лондон.

Най-ново

Единична публикация

Избрани