Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изменя се Правилникът за дейността на служба „Военна информация“

[post-views]
Няма изтичане на държавни тайни от служба „Военна информация“

voenna infornaciqМинистерският съвет одобри промени Правилника за устройството и дейността на служба „Военна информация“.  С тях се създава възможност министърът на отбраната да определя основната месечна заплата на директора на Службата, когато той е цивилен служител. Размерът на заплатата не може да е да е по-малък от основното месечно възнаграждение на директор, който е военнослужещ.

Конкретизира се начинът за определяне на основната месечна заплата на заместник-директора цивилен служител по начин, аналогичен с определяне на основната заплата на директора на Службата цивилен служител.

Извършени са и други промени с цел оптимизиране на процесите по ежедневно администриране на дейността и прецизиране на разпоредби във връзка с установени непълноти и неточности и синхронизиране на отделни текстове в съответствие с други нормативни актове.

Промяната в Класификатора на длъжностите в служба „Военна информация“ по чл. 56, ал. 1 от Закона за военното разузнаване е свързана със създаването на длъжност „директор на служба „Военна информация“ за цивилен служител, назначен с указ на президента на Република България.

Най-ново

Единична публикация

Избрани