Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Знаменосните“ не са забравени

[post-views]
„Знаменосните“ не са забравени

„Никой не може да заличи историята!

DSC07928Тук до 31.01.2002 г. беше район на Втора железопътна бригада от състава на Войските на Министерството на транспорта. За да продължим напред, не трябва да забравяме постигнатите успехи.
Вечна слава на служилите и работилите в бригадата.

14.01.2020 г. 
Д-во „Полк. Димо Георгиев“ 
и ТСВ ЕАД.”


Възпоминателна плоча с този надпис беше открита в Пловдив в бившия район на Втора железопътна бригада. Поводът бе, че на 14 януари се навършиха 132 години от указа на княз Фердинанд за създаване на първото жп подразделение. Негов продължител бяха Транспортни войски, които през 2002 г. бяха преобразувани в държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“ –  ЕАД.
В словото си на церемонията о.з. Петър Петров – секретар на Дружество „Димо Георгиев и ТСВ“, заяви: „Днес, 14 януари, е голям и скъп празник за нас оцелелите през ситото на живота офицери, сержанти, войници, военни служители и работници. От дистанцията на времето с право можем да наречем както батальона, така полка и бригадата, както и годините на тяхното съществуване – знаменосни.“
На събитието присъстваха командирът на СКСО и началник на гарнизон Пловдив генерал-майор Явор Матеев, заместник-областният управител на област Пловдив Петър Петров, офицери от запаса, бивши военнослужещи от Транспортни войски.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани