Информационен център на Министерство на oтбраната

„Барселона“ с най-голяма печалба във футбола

В средата на седмицата стана ясно, че „Барселона“ заема първо място в класацията на „Делойт” за най-богатите футболни отбори в света, като преминава досегашната бариера от 800 млн. евро, генерирайки рекордни приходи за миналата година от 841 млн. евро. Печалбата на отбора е с почти 10% по-висока от тази на техните съперници „Реал“ (Мадрид) (757,3 млн. евро), които остават втори в класацията. Това е и най-голямата до момента белязана разлика в приходите между първия и втория отбор от началото на издаването на доклада на „Делойт“.
„Манчестър Юнайтед“ (711,5 млн. евро) – на трето място, остава най-високо разположеният английски клуб в годишната класация. „Байерн“ (Мюнхен) (660,1 млн. евро) заема съответно четвърта позиция, а „Пари Сен Жермен“ (635,9 млн. евро) влиза в челната петица за сметка на „Манчестър Сити“ (610,6 млн. евро), които отпадат до шестото място. „Тотнъм“ е осми, което е най-високата позиция, заемана от клуба досега. Той изпреварва „Арсенал“ и „Челси“, за да се превърне в отбора с най-високи приходи в Лондон за първи път от 1996/97 г.
Междувременно „Ювентус“ влиза отново в топ 10 на класацията благодарение на подписването с Кристиано Роналдо. Суперзвездата на Португалия, която се гордее с повече последователи в Instagram, отколкото „Барселона“ и „Реал“ Мадрид, взети заедно, помага на „Юве“ да постигне търговски растеж чрез по-голяма видимост на бранда.
Като цяло отборите на челните 20 позиции по приходи остават сравнително стабилни, като към тези от миналата година се включват само двама нови участници – „Лион“ се класира на 17-о място (изкачвайки се нагоре от 28-ото място), а „Наполи“ заема 20-о място (от 21-во през миналата година). Двайсетте футболни клуба с най-висока печалба в света достигат рекордните 9,3 млрд. евро комбинирани приходи през 2018/19 г., което е увеличение с 11% спрямо предходната година.
 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top