Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Премиерът се срещна със световни лидери в Давос

[post-views]
Премиерът се срещна със световни лидери в Давос

Davos_World_Economic_forum

Серия  срещи със световни лидери проведе министър-председателят Бойко Борисов в швейцарския курорт Давос. Той е там за участие в юбилейното издание на Световния икономически форум.

Зелената сделка на ЕС обсъди в Давос Бойко Борисов с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Превръщането на ЕС до 2050 г. в първия в света неутрален по отношение на климата блок е голямо предизвикателство, но също така и чудесна възможност, каза премиерът.  Двамата обсъдиха още прозрачността на бизнеса, бъдещето на труда и геополитически въпроси.

Европейският зелен пакт бе тема и по време на срещата на българския премиер с председателя на Европарламента Давид Сасоли. Двамата разговаряха и за  многогодишна финансова рамка на ЕС, както и за укрепването на водещата роля на ЕС при търсенето на работещи решения по глобалните теми.

България последователно подкрепя усилията на страните от Западните Балкани по пътя им към членство в ЕС”. Това отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на изказването си в панела „Диалог за дипломацията на Западните Балкани“ в рамките на рмките на форума. В Давос  Борисов разговаря с първия дипломат на Република Северна Македония Никола Димитров, както и с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу.

Най-ново

Единична публикация

Избрани