Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Майк Помпео оповести съдия за участие в сериозна корупция

[post-views]
Проведе се редовно заседание на Съвместната комисия за сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ

bg usa

Американският държавен секретар Майк Помпео оповести публично съдията Андон Миталов за участието му в сериозна корупция. Миталов е съдията, пуснал обвинения от прокуратурата в шпионаж лидер на „Русофили“ Николай Малинов при руския президент Владимир Путин в периода 1 – 5 ноември.

 В специално изявление държавният секретар Майк Помпео изтъква, че в качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България. 

Помпео изтъква, че Законът предвижда възможността да посочи името на такива длъжностни лица и на техните преки роднини публично или да направи това конфиденциално.  Държавният секретар оповестява още и имената на съпругата Миталов Стойкова-Миталова и на неговата дъщеря Гергана Миталова.

Това е първото такова огласяване в България и то потвърждава ангажимента на САЩ в борбата срещу корупцията в България и в глобален мащаб, посочва Майк Помпео в изявлението.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Милена Бояджиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани