Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещи в помощ на хората в справянето с усложнената зимна обстановка

[post-views]
Военнослужещи в помощ на хората в справянето с усложнената зимна обстановка

btrАрмията се включва в издирването на изчезналите в Стара планина баща и син. Двамата са в неизвестност от вторник, когато са тръгнали да слизат от връх Ботев. Момчето е на 17 години, а мъжът на 41. Военнослужещи  Продължава участието на военнослужещи от Българската армия в справянето с последиците от усложнената зимна обстановка.

1Специализиран екип от формированието в Белене – 8 военнослужещи с два леки автомобила с повишена проходимост и два броя МТЛБ   бе изпратен да помогне на аварийните екипи на ЧЕЗ.  Силният снеговалеж прекъсна електро захранването, водоподаването и сигнала на мобилните оператори.    

Дванадесет военнослужещи от Десети механизиран батальон – Враца  с камион ЗИЛ-131 и моторен трион  оказваха помощ в разчистването на град Враца.

В град Две могили Русенско  екип от един сержант и един войник от Центъра за подготовка на водачи и 5логистични специалисти – Русе с автомобил с висока проходимост изтегляха закъсали и автомобили и отстраняваха проблеми в електропреносната мрежа в района на.

Най-ново

Единична публикация

Избрани