Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания обяви китайския вирус за обществена здравна заплаха

[post-views]
Великобритания наложи нови санкции на Русия

ENGLAND GREAT BRITAINБританското правителство обяви китайския коронавирус за „сериозна и непосредствена заплаха“ за общественото здраве, предаде Би Би Си. Като част от превантивните мерки властите ще имат право да поставят под задължителна карантина всеки, за който има опасения, че е заразен. Междувременно властите в Китай обявиха най-смъртоносния ден от началото на епидемията, след като за една нощ бяха регистрирани 97 смъртни случая.
Великобритания въведе извънредните мерки, след като в страната пристигна последната група от 200 души евакуирани от китайския град Ухан и заобикалящата го провинция Хъбей, смятани за основното огнище на смъртоносния коронавирус.

Всички върналите се от Китай ще бъдат поставени под 14 дневна карантина, като за целта британските власти са подготвили две болнични заведения, съобщиха от здравното министерство.

Независимо, че коронавирусът продължава да се разпространява с бързи темпове властите в Китай започнаха да облекчават част въведените превантивни мерки, което позволи на много хора да се върнат на работа.

Китайските вирусолози се надяват до края на седмицата заразата да достигна своя пик, след което ситуацията да започне да се нормализира.

За по-малко от два месеца новият короновирус, който причинява тежка пневмония, зарази над 40 хиляди души и успя да се разпространи в най-малко 27 държави.

Междувременно в Китай пристигна група от експерти на СЗО, които на място да оценят ситуацията около заразата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани