Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ранените американски войници при иранското ракетно нападение станаха 109

[post-views]
Американски военни са заловили ключов боец на „Ислямска държава“ в Сирия

USA-army_SiriaОбщо 109 американски военнослужещи са пострадали при иранското ракетно нападение срещу бази на САЩ в Ирак, а не както беше съобщено по-рано от Пентагона за 64 ранени. Това съобщиха американски военни представители, цитирани от Би Би  Си.

Малко след иранската атаката американският президент Доналд Тръмп категорично заяви, че няма пострадали американски войници. В последствие се оказа, че най-малко 19 военнослужещи са хоспитализирани със тежки мозъчни травми, вследствие на експлозиите, като броят на пострадалите в рамките на няколко седмици скочи на 64. В официалното съобщение на Пентагона се посочва, че 70 процента от пострадалите са се върнали на активна военна служба.

Припомням, че Иран подложи на безпрецедентен ракетен обстрел американските военни бази в Ирак, като отмъщение за ликвидирането на един от най-влиятелните хора в Ислямската република генерал Касем Сюлеймани. Той беше убит по нареждане на американския президент Доналд Тръмп, който предупреди Иран, че ще отговори на всяка атака, ако има пострадали или убити американски военнослужещи.

По-рано този месец Тръмп омаловажи степента на травмите, като заяви, че е виждал и по-лоши неща.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани