Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отново ръст на новите случаи с коронавируса в Китай

[post-views]
Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 25

koronavirusСитуацията с разпространението на китайския коронавирус остава непредсказуема. Това обявиха експертите от Световната здравна организация, след като Китай регистрира няколко последователни дни на намаляване на новите случаи със заразени хора, което даде надежда на лекарите, че болестта е започнала да стихва.

Според последната извадка на властите в Китай починалите от заболяването са станали 1775 души, а този на заразените надхвърля 70 хиляди. За последните 24 часа са регистрирани само 105 смъртни случая и то предимно в провинция Хъбей, смятана за основното огнище на заразата. В сравнения миналия петък за един ден заразата уби близо 250 души, а броят на новите случаи със заразени достигна 14 хиляди души. Независимо, че ситуацията изглежда се нормализира властите в Китай наложиха нови ограничения за пътуване, в опит да спрат разпространението на заразата. Отделно бяха разпоредени допълнителни масови проверки на граждани, които нямат симптоми.

Извън Китай ситуацията с епидемията с коронавируса остава нормална, като до този момент няма сериозен пик на новите случаи със заболяването. И все пак експертите от СЗО са категорични, че на този етап е твърде рано да се твърди, че епидемията с коронавируса е достигналa до своя пик.

Междувременно финансисти предупреждават, че борбата със заразата започва да има все по-сериозно отражение върху икономиката, като заради нарушеното производство в Китай, Япония и Сингапур има опасност да изпаднат в рецесия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани