Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Масов крос в авиобаза „Граф Игнатиево“

[post-views]
Масов крос в авиобаза „Граф Игнатиево“

Десетки военнослужещи и цивилни служители от авиобаза „Граф Игнатиево“ се включиха днес в провеждането на поредния масов крос по случай годишнината на международния съвет за военен спорт (CISM).

Организатор на събитието бе командването на авиобазата и военен спортен клуб ,,Феникс“ – Граф Игнатиево, който осигури спортните фланелки с логото на инициативата.

След като избягаха успешно трасето от 2000 м., участниците изпиха на открито по чаша чай. Сертификат за участие получиха щабът и всички ескадрили от състава на авиобазата.

CISM Day Run се провежда за първи път през 2006 година и оттогава всяка година около 18 февруари милиони военнослужещи от 138-те страни-участници в „Международния съвет за военен спорт” провеждат различни масови спортни инициативи, обединени от идеалната цел на организацията – световен мир и приятелство.

В Българската армия началото в отбелязването на това събитие дадоха военнослужещите от авиобаза „Граф Игнатиево“, които се включиха с много спортен хъс и ентусиазъм в първия старт на масовия крос точно 10 години по-рано, на 18.02.2010 г.

Най-ново

Единична публикация

Избрани