Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пхенян изстреля два снаряда към Японско море – проведе първите си ракетни тестове за тази година

[post-views]
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун посети инсталация за обогатяване на уран, съобщи агенция КЦТА

korea-1Северна Корея проведе първите си ракетни тестове за годината. Пхенян изстреля два неидентифицирани снаряда от района на град Вонсан, потвърдиха от южнокорейското военно министерство.

Снарядите са изстреляни към Японско море от източното крайбрежие на Северна Корея. След пуска те са достигнали височина от 35 километра и са прелетели разстояние от 240 километра, съобщават световните медии, позовавайки се  на Съвета на началник-щабовете на Южнокорейските въоръжени сили. Според военните в Сеул става дума за ракети с малък или среден обсег.

Новината за изпитанието идва броени дни, след като Южна Корея и САЩ обявиха, че отлагат традиционното си годишно военно учение, заради кризата с коронавируса.

Тестовете са проведени в рамките на севернокорейски маневри, наблюдавани лично от лидера Ким Чен-ун. Това е първият подобен опит от началото на годината, след като през декември Пхенян разкри, че разработва ново стратегическо оръжие и съвсем скоро ще го представи. Само преди няколко седмици Северна Корея обяви и че вече няма да спазва мораториума, наложен върху изпитанията на балистични ракети с далечен обсег.

Най-ново

Единична публикация

Избрани