Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мощно торнадо удари американския щат Тенеси: Най-малко 25 души загинаха, над 150 са пострадали

[post-views]
Торнадо причини значителни разрушения в Мисисипи

USA_TEKSAS_TORNADO_28_12_15Мощно торнадо удари източния американски щат Тенеси. Най-малко 25 души загинаха, а повече от 150 ранени са хоспитализирани. Стихията нанесе тежки щети и разрушения в редица градове, както и в столицата на щата – Нашвил.

Най-тежко от торнадото пострада най-големият град в щата Тенеси, където бяха нанесени сериозни щети на десетки жилищни и обществени сгради. Именно там е най-висок и броят на пострадалите. Кметът на Нашвил коментира, че градът е на практика съсипан и призова местните жители да помогнат на съседите си.

Разрушения има още в окръг Пътнам, на 130 км. източно от щатската столица. Жертвите там са най-малко 19. В съседния окръг Уилсън загиналите са поне трима.

Бурята връхлетя източната част на САЩ малко след полунощ и то толкова внезапно, че хвана повечето хора спящи и не им позволи да се скрият навреме, съобщават местните медии. Повече от 44 хиляди домакинства в Тенеси останаха без електрозахранване. Учебните заведения са затворени, транспортът също не работи. В ход е мащабна спасителна операция, но точният брой на жертвите и ранените все още не може да бъде потвърден, заяви губернаторът на щата Уилям Лий. Американският президент Доналд Тръмп изрази съпричастността си с пострадалите и обяви плановете си в петък да посети района на трагедията.

Нашвил прилича на военна зона, разказват очевидци. Други споделят, че получили сигнал за бедствие по телефона и в последния момент успели да притичат до убежищата си, а само броени секунди по-късно домът им бил унищожен.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани