Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обявиха национална карантина в Нова Зеландия заради коронавируса

[post-views]
Властта реши: Никой да не влиза и да не излиза от Банско

991-ratio-koronavirusНовозеландската премиерка Джасинда Ардърн обяви днес, че от сряда в Нова Зеландия ще влезе в сила национална карантина заради коронавируса, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Ардърн заяви, че засега Нова Зеландия, където бяха регистрирани 102 случая на заразяване с коронавирус и нито един смъртен случай, е относително слабо засегната от разпространението му. Най-скорошните данни обаче са показали, че разпространението на заразатата се засилва  и че вече не става дума само за случаи, внесени от чужбина. Това създава необходимостта от взимане на радикални мерки.

„Ако не овладеем вируса, здравната ни система ще се срине и десетки хиляди новозеландци ще умрат. Най-лошият сценарий е недопустим. Той би довел до най-сериозната загуба на човешки животи в новозеландската история и аз не мога да поема такъв риск“, категорична бе Ардърн.

В Нова Зеландия в сряда ще бъде обявена най-високата, четвърта степен на здравна тревога. Това означава, че училищата и компаниите, чиято дейност, не е наложителна, ще спрат работа и че новозеландците ще трябва да си останат у дома в продължение на четири седмици. Тази мярка ще даде на правителството по-големи правомощия в сферата на разпределението на продуктите и реквизицията на сгради. Армията ще следи за спазването на карантината.

Източник: nova.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани