Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Принц Чарлз е заразен с коронавирус – проявява леки симптоми, но е добре

[post-views]
Принц Чарлз е заразен с коронавирус – проявява леки симптоми, но е добре

princ charlezБританският принц Чарлз даде положителна проба за коронавирус, гръмнаха медиите на Острова. Информацията потвърдиха от официалната резиденция на престолонаследника – Кларънс Хаус, и допълниха, че принцът на Уелс „остава в добро общо състояние“. 
71-годишния принц Чарлс от няколко дни работи от дома си.  Той е проявил съвсем леки симптоми и се чувства добре, увериха от канцеларията му. Съпругата на принца, херцогинята на Корнуол – Камила, също е изследвана за КОВИД-19, но не е заразена с вируса. Следвайки препоръките на правителството и здравните служби, двойката се е самоизолирала в шотландския си дом Балморал.
Все още не се знае кога и как се е заразил престолонаследникът, предвид многобройните му срещи през последните няколко седмици, заявиха от Кларънс Хаус.
За последно принц Чарлз е разговарял с майка си на 12 март, но тогава е бил добре, увериха от Кралския двор и допълниха, че кралица Елизабет II е здрава. Още миналата седмица тя се установи в Уиндзор и спазва съветите на лекарите си, съобразявайки се с напредналата си възраст, която я поставя в най-рисковата група.
Междувременно ситуацията на Острова се усложнява. Смъртните случаи от новия коронавирус са над 400, а броят на заразените надхвърли 8 хиляди души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани