Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кубрат Пулев с апел към Кризисния щаб: Дайте шанс на спортистите да тренират

[post-views]
Кубрат Пулев с апел към Кризисния щаб: Дайте шанс на спортистите да тренират

29-kobra copyНай-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев отправи апел към Кризистния щаб и управляващите. Кобрата е на мнение, че трябва да се даде възможност да професионалните спортисти да тренират при определен зададен режим на открито, а не само да се подготвят по домовете си.

Както може да се разхождат кучета, така да може спортистите да тренират индивидуално на открито, поиска най-добрият ни професионален боксьор Кубрат Пулев. Трябвя да се създаде и режим сред професионалните спортисти да могат индивидуално да тичат в парка, в планината, да правят упражнения навън. Да има изисквания, ако е нужно да се въведат и конкретни часове, но нашата физическа подготовка е много важна“, споделя Пулев. В последните проучвания на „Сова Харис“ Кубрат Пулев се нареди на трето място по рейтенг  за публична ангажираност в борбата срещу коронавируса, веднага след генерал Венцислав Мутафчийски  и премиерът Бойко Борисов.

В същото време известният боксов промоутър Боб Аръм продължава да мисли, че Кубрат Пулев има големи шансове да нокаутира световния шампион Антъни Джошуа в предстоящия мач между двамата в тежка категория.

Пулев е задължителен претендент на Международната боксова федерация (IBF), а Джошуа трябваше да защитава титлата си срещу българина на 20 юни в Лондон, но срещата беше отложена заради пандемията от коронавирус.

„Продължавам да казвам на хората и го мисля, че Джошуа не може да се справи с Пулев“, заявявя Боб Аръм. „Джошуа ми е много съмнителен. Забравете за победата му над Руис в Саудитска Арабия. Руис сам се опозори заради физическото състояние, в което се появи на ринга. Той нямаше необходимата сила да нокаутира обикновен боксьор от тежка категория. Пулев е в пъти по-силен и по-добър боец от Анди Руис. Затова мисля, че Пулев има огромни шансове да нокуатира Джошуа“, каза още американецът, който направи подобно изказване и през миналия месец. Аръм  е президент на компанията „Тор Ранк“, която представлява Пулев и световния шампион в тежка категория във версия Световен боксов съвет Тайсън Фюри.

Профибоксьорът ни Кубрат Пулев е в топ 10 в последните ранглисти за месец април на три от четиритте най – значими асоциации за професионален бокс в тежка категория. Единственно в ранглистата на Световния боксов съвет WBC където шампион е британеца Тайсън Фюри българинът попада извън топ 10 в подреждането.

Най-ново

Единична публикация

Избрани