Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мощни бури взеха жертви в САЩ: Торнада удариха южните части на страната

[post-views]
Най-малко 25 души загинаха след торнадото, връхлетяло Мисисипи, а един човек загина в съседна Алабама

Tornados USAМощни бури взеха най-малко шест жертви в САЩ. Стихията връхлетя с торнада и наводнения южните щати Луизиана, Тексас и Мисисипи и остави след себе си огромни щети.

В три окръга на Мисисипи бяха потвърдени смъртни случаи. В Луизиана се съобщава за леко пострадали граждани, но десетки останаха на улицата, след като домовете им бяха унищожени. Разрушени са още училища и обществени сгради.

Стихията продължава опустошителния си ход и в следващите часове гръмотевични бури ще има и в други щати, като Алабама и Джордия. Очакваме торнада, силни ветрове и градушки, предупреждават метеоролози.

Ситуацията в САЩ е особено тежка, предвид кризата с Ковид-19. Хората масово са по домовете си, а повечето сигурни сгради, използвани за убежища при торнадо, са затворени. Нека борбата срещу вируса не ви пречи да се спасите от бедствието, призовават местните власти и съветват  да се правят планове за евакуация в рамките на семейството, приятелския или съседския кръг, като при всички случаи се спазват нормите за социална дистанция.

Най-ново

Единична публикация

Избрани