Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Китай с парична награда за незаконно преминаване на граница

[post-views]
Китай няма да участва в надпревара на въоръжаването

Kitai_baza-AfganistanВ опит да ограничи внасянето на нови случаи с коронавируса Китай предприе необичайна мярка. Властите в североизточната провинция Хейлунцзян предлагат до 5 000 юана или око 640 евро за всеки, който помогне за залавянето на хора нелегално преминаващи хора граница с Русия.
Китайските властите посочват, че най-голям процент от регистрираните до този момент нови случаи на Ковид-19 внесени в страната от вън идват от Русия.

Според  данните на гранична полиция само във вторник в Китай са влезли официално 72 души, които са дали положителни проби за коронавирус.

Китайските власите се опасяват, че незаконното преминаване на граница е сериозна предпоставка страната да бъде ударена от нова епидемична вълна с Ковид-19.

Освен в пограничните региони, случаи на пътниците пристигащи от Русия с положителни проби, бяха засечени и в други части на Китай, като Монголия и финансови център Шанхай, предава агенция ройтерс.

Към вторник общият брой потвърдени случаи на Ковид-19 в континенталната част на  Китай е достигнал 82 295, като броят на смъртните случаи е малко над 33000.

Междувременно Япония е на път да затегне допълнително кризисните си мерки, след като здравните експерти в страната предупредиха, че има опасност ковид-19 да причини смъртта на над 400 хиляди души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани