Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп: Поднови обвиненията си към Китай

[post-views]
Тръмп поиска Европа да си прибере 800 джихадисти от Сирия

DonaldМеждувременно президентът на САЩ Доналд Тръмп поднови критиката си към Китай, като заяви, че страната е можела да спре заболяването преди да се разпространи по света. Държавният глава посочи, че ще бъде направено щателно разследване и не изключи Вашингтон да търсят компенсации от Пекин.

Това е поредното обвинение от страна на американския президент Доналд Тръмп към Китай, във връзка с пандемията от Ковид-19, която започна от китайския град Ухан в края на миналата година.

„Ще направим много сериозни разследвания. . . Не сме доволни от Китай“, каза Тръмп на пресконференция в Белия дом и посочи, че има много начини, по които да потърси отговорност на страната, че не е спряла пандемията.

Припомням, че в миналото Белия дом не скри опасенията, че коронавирусът, който причинява Ковид-19 е излязъл след инцидент в лаборатория именно в град Ухан.

Твърдения, които Пекин категорично отрича.

По временно на превърналата се в традиционна пресконференция за епидемията от Ковид-19 в страната Тръмп, коментира и съобщенията за ръста на спешните случаи, при които хора са се опитали да се лекуват или предпазят от инфекцията използвайки дезинфектанти, след като преди няколко дни лично той предположи, че това може би е начинът за справяне с инфекцията.

На въпрос от журналист дали ще поеме отговорност за тези случаи, Тръмп заяви, че няма да го направи.

По временно на пресконференцията си Тръмп отхвърли и появилите се съобщенията в пресата, че възнамерява да отложи президентски избори заради пандемията, които са насрочени за 3 ноември.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани