Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп засили критиките си срещу Китай: Готови са на всичко, за да ме саботират на изборите

[post-views]
Доналд Тръмп се завръща, влиза в надпреварата за Белия дом през 2024 г.

Donald TrumpАмериканският президент Доналд Тръмп продължава вербалната си офанзива срещу Китай и дори засили критиките си в разгара на глобалната пандемия от Ковид-19. Пекин е готов да направи всичко, за да саботира преизбирането му, убеден е стопанинът на Белия дом.

Китай иска да гарантира, че ще загубя президентските избори през ноември, заяви американският президент Доналд Тръмп в интервю за „Ройтерс“. Той допусна и че страната работи усилено, за да подсигури победата на опонента му Джо Байдън.

Според Тръмп основното доказателство на тезата му е начинът, по който Пекин действа при кризата с новия коронавирус. Държавният глава открито обвинява азиатската държава за глобалната пандемия, която причини смъртта на повече от 60 хиляди души в САЩ и на практика срина икономиката на страната. Те използват вируса за политически цели. Китай трябваше да предупреди за заразата много по-рано, но сега ще понесе последствията заради случилото се, допълни президентът без да уточнява как планира да действа.

Пекин от своя страна отхвърли обвиненията на Тръмп. Ние нямаме интерес да влияем на изборите, заяви говорител на китайското външно министерство. От ведомството подчертаха, че въпросът в вътрешен за американското правителство и призоваха да не бъдат въвличани в подобни дискусии.

Най-ново

Единична публикация

Избрани