Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп: САЩ ще имат ваксина срещу Ковид-19 до края на годината

[post-views]
Доналд Тръмп: САЩ ще имат ваксина срещу Ковид-19 до края на годината

TRUMPДо края на годината САЩ ще имат готова ваксина срещу коронавируса. Оптимистичната прогноза направи американският президент Доналд Тръмп в интервю за телевизия „Фокс нюз“. В него държавният глава заяви още, че до края на годината очаква и окончателния правителствен доклад за точния произход на заболяването.


САЩ остават най-голямото огнище на заболяването с КОВИД-19. Смъртните случаи в страната вече са над 67 хиляди, като според президент Доналд Тръмп, броят им може да надхвърли 100 хиляди души.

На фона на черна статистика американският президент е убеден, че има голяма вероятност до края на годината в САЩ да се появи и първата ваксина срещу коронавируса, независимо, че няколко здравни експерти в страната открито изразиха своя песимизъм за това.

В ефира на телевизия „Фокс нюз“ Тръмп посочи, че САЩ работят съвместно с Австралия и Великобритания за намиране на ваксина, което според него може да ускори процеса.

По време на интервюто Тръмп за пореден път отхвърли всички критики към правителството му за начина по-който се справят с кризата и за пореден път размаха пръст на Китай.

Президентът обеща още до края на годината да е готов и първият окончателен доклад за точния произход на коронавиоруса, като за пореден път обвини Китай, за пламването на пандемията.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани