Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в пролетните сесии на Военните комитети на ЕС и НАТО

[post-views]
Адмирал Емил Ефтимов е новият началник на отбраната

Eftimov-NOНачалникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в пролетните сесии от заседания на Военните комитети на Европейския съюз (ЕС) и НАТО, които ще се проведат на 13 и 14 май. Във връзка с въведените в световен мащаб мерки за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция COVID-19, срещите на началниците на отбраната от страните-членки на ЕС и Алианса ще се осъществят чрез видеоконферентна връзка.

В утрешния форум, който ще бъде ръководен от председателя на Военния комитет на ЕС генерал Клаудио Грациано, ще бъдат обсъдени въздействието на кризата, причинена от пандемиятая върху военните мисии и операции на Евросъюза, и адаптирането им в съответствие с мерките за борба с нея.

На следващия ден, 14 май, в първото онлайн заседание на Военния комитет на НАТО ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с текущите операции на Алианса, отбранителното планиране в НАТО и действията му по подпомагане на съюзниците и партньорите в борбата с преодоляване на проблемите във връзка с пандемията на COVID-19.

Източник: www.mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани