Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обвиниха Коби Брайънт в небрежност, довела до трагедията

[post-views]
Вдовицата на Коби Брайънт ще получи 16 милиона долара обезщетение заради снимки от катастрофата, при която загина баскетболната звезда

Kobi_BТрагедията с известния баскетболист се случи на 26 януари. Частният хеликоптер на Брайънт се разби западно от Лос Анджелис, а в катастрофата загинагаха той, дъщеря му Джиана и още седем души, в това число и пилотът. Ето какво казва в свое изявление представителят на пилота :

„Всички травми и щети, причинени на ищците и другите жертви, са причинени изцяло или частично от небрежността или грешките на ищците и другите загинали. Ищците са знаели съпътстващите рискове и доброволно са ги поели. Тази небрежност стана причина за предполагаемата вреда, за която подсъдимият не носи никаква отговорност“.  Както е известно, семействата на загналите пасажери на хеликоптера подадоха съдебен иск срещу две хеликоптерни компании – lsland Express Helicopters и Island Express Holding. В него те твърдят, че и двете компании, едната от които е притежавала злополучния хеликоптер, а втората го е експлоатирала, са проявили небрежност.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани