Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Очаквано: Латинска Америка е новото огнище на Ковид-19

[post-views]
Новите случаи на КОВИД-19 у нас са 206

koronavirusЛатинска Америка официално е новото глобално огнище на Ковид -19, след като за пореден ден броят на новите случаи със заболяването е по-голям от този в САЩ и Европа. Според последните данни на университета „Джонс Хопкинс“ заразени с Ковид-19 са над 5 милиона и 600 хиляди, а броят на починалите вече надвиши 350 хиляди.

Бразилия остана на чело на класацията по брой заразени и починали от ковид-19 на континента. Потвърдените случаи в страната много скоро ще прескочат границата от 400 хиляди души.

Втората най-засегната страна остава Мексико с едва 74 хиляди заразени, като за сега няма тенденция заболяването да се забавя.

Според директорът на Панамериканската здравна организация (PAHO) Кариса Етиен, цитирана от Си Ен Ен, Перу и Чили има голяма вероятност да се превърнат в основни огнища за заболяването, заради бързото покачване на новите случаи.

Според експерти критична е ситуацията във Венецуела, където реално няма точни данни за точния брой на заболяването, а заради икономически трудности страната е една от най-слабо развитите здравни системи.

Според последните данни на СЗО общия брой на заразените на континента е над 750 хиляди души, а починалите са над 40 хиляди.

САЩ за сега остана най-засегната страна по брой заразени, следвани от Бразилия и Русия.

 

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани