Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Съдбата на сезона в НБА ще се реши другата седмица

[post-views]

nba2Генералният мениджър на Милуоки Бъкс Марк Ласри очаква решение за съдбата на остатъка от сезона в НБА да бъде взето в началото на следващата седмица. Предстои среща на ръководствата на 30-те клуба, на която трябва да се изясни планът за изиграването на остатъка от сезона. Въпросът единствено е дали ще се играе с всички 30 отбора или само с 24, които да вземат участие в плейофите. Надявам се обаче, че към края на юли месец ще бъде възможно да възобновим сезона“, каза Ласри, чийто клуб има най-добрите показатели към момента. Според медиите в САЩ обаче сред генералните мениджъри на отборите са разделени относно идеята как да продължи сезонът и към момента съществува сериозен разнобой в позициите им. Комисионерът на лигата Адам Силвър е изпратил анкетни карти до всички 30 мениджъри, а резултатите показват следното:

– половината генерални мениджъри искат редовният сезон в НБА да продължи;

– малко над половината от генералните мениджъри настояват в плейофите да участват първите 16 тима в общото класиране, без значение от коя конференция са те;

– 75 процента от генерални мениджъри предпочитат последните квоти за плейофните места да се раздадат чрез баражни мачове на директна елиминация, докато останалите 25 процента предпочитат отборите, спорещи за тях, да играят всеки срещу всеки в група. Сезонът в Националната баскетболна асоциация беше спрян на 11 март, след като двама играчи на Юта Джаз дадоха положителни проби за COVID-19. По това време отборите бяха изиграли по около 65 от общо 82 мача от редовния сезон.

Избрани