Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трафикант с чисто досие хванат с 360 кила кокаин в Студентски град

[post-views]
Белгия е конфискувала рекордните 116 тона кокаин за 2023 г. на пристанището на Антверпен

kokainТрафикант, който е с чисто полицейско досие и не е попадал в полезрението на МВР, е задържан с общо 360 кила кокаин от най-високо качество. 31-годишен българин, работил в Германия и Австрия, е заловен заради неадекватното си поведение. Навръх 24 май полицейски екип на Седмо РУ проверява водач на лек автомобил „Мерцедес“, паркиран в района на жк „Студентски град“ в София. Шофьорът реагирал странно – при поискване на документите той се е смутил, а излизайки от колата, автоматично е затворил вратите, носел е и голяма сума пари“, уточниха от МВР. По време на разговора с полицаите признал, че в багажника на колата има два сака с кокаин. При полевия тест веществото в саковете реагирало на кокаин. Проверката показала, че е пътувал до страни от Западна Европа и Турция. По време на разпитите задържаният не давал обяснения. Но полицаите разбрали къде пребивава. На следващата вечер, малко след 23,00 ч, въоръжени екипи на жандармерията атакували квартира на ул. „Атанас Иширков“. 
По време на обиските спецченгетата буквално онемели, тъй като от всеки шкаф, чекмедже и гардероб от спалнята и кухнята изпадали пакети с кокаин. Равносметката показала, че най-скъпата дрога е над 320 кг. Стойността й по груби сметки се изчислява на над 11,2 млн. евро. Полицаите открили общо 327 пакета с около 322 кг кокаин.
Според шефа на СДВР ст. комисар Георги наркотикът е изключително добро качество. 1/3 от него е със 75% чистота, а останалите с около 60–70% чистота.

Най-ново

Единична публикация

Избрани