Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще наблюдава демонстративни стрелби и практическия държавен изпит на курсанти-випускници на факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на НВУ „Васил Левски“

[post-views]
НВУ „Васил Левски“ отбеляза тържествено 140 години военно образование в България

nvuМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов ще наблюдава демонстративни стрелби и практическия държавен изпит по „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво – полева артилерия” на курсанти-випускници от факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“. Те ще се проведат на 2 юни, вторник, на територията на военно-учебен център Марково край гр. Шумен, където ще присъства и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Курсантите ще демонстрират умения за стрелба с различни образци въоръжение, сред които автомат и картечница „Калашников“, снайперска пушка „Драгунов“, 23 мм зенитна установка, 122 мм самоходна гаубица, 120 мм самоходна минохвъргачка, 152 мм оръдие-гаубица и др. Изпитът включва още изпълнение на огнева задача като елемент от държавния изпит по „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво – полева артилерия” и демонстрация за коригиране на огъня на 122 мм самоходно артилерийско формирование с дистанционно управляема летателна система при стрелба от закрита огнева позиция. Последното занятие от изпита е стрелба с реактивна система за залпов огън БМ-21 „Град“.

Източник: mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани