Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Наско Сираков стана собственик на Левски

[post-views]

Nasko-SirakovБившият нападател на Левски и националния отбор на България Наско Сираков е новият собственик на „синия“ клуб. Чрез изявление на сайта на клуба легендата на „сините“ заяви, че е получил 86,6 процента от акциите, които досега се държаха от Георги Попов и Васил Божков :

Очаква се в най-скоро време, легендата на „сините“ Наско Сираков да даде пресконференция, на която да отговори на въпроси за финансирането в клуба оттук нататък. Ето и цялото изявление на новия собственик, което той публикува в сайта на Левски : Скъпи левскари,

От тази сутрин, 2 юни – Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, съм собственик на 86,6% от акциите на „ПФК Левски“ АД. Искам да изкажа своята благодарност на г-н Георги Попов и г-н Васил Божков за направеното в любимия ни клуб досега и за това, че изпълниха поетия ангажимент да не пречат на клуба.

 Тъй като се нуждая от време за да се запозная детайлно със ситуацията в „Левски“, моля всички да проявят търпение до следващата сряда, 10 юни когато ще се състои първата ми пресконференция. В момента фокусът трябва да бъде върху предстоящите два много важни мача – с „Лудогорец“ в Първа лига и с „Локомотив“ (Пловдив) в полуфиналите за Купата на България.

Дела трябват! Само „Левски“!“

Ваш, Наско Сираков

Драмата с акциите премина през много перипетии. Тити Папазов първи изяви желание да ги вземе от Георги Попов и Васил Божков. Впоследствие те ги джиросаха на Бойко Борисов, който напълно логично отказа да ги приеме. Малко след това Наско Сираков обяви официално, че иска да стане притежател на ценните книжа.
След това Божков публикува анкета на профила си във Фейсбук с идеята феновете да изберат кой да се сдобие с акциите. „Синя“ България избра по безапелационен начин това да бъде легендата на Левски и националния отбор на България Сираков. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Избрани